Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Τσίπρας: Ασέβεια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τσίπρας: Ασέβεια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ασέβεια το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη

Last updated: 30/03/2023 4:26
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Ψηφίζονται απόψε στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ασέβεια.

Για απόπειρα «συγκάλυψης» της αλήθειας για την τραγωδία στα Τέμπη, που περιλαμβάνει την ψήφιση του «ακαταδίωκτου» για την Επιτροπή Ελέγχου που διόρισε η κυβέρνηση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Όπως ανέφερε, «η ανάγκη για σεβασμό και ευαισθησία γίνεται εκατό φορές πιο επιτακτική, όταν το πάνδημο πένθος γίνεται πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη» και αυτήν την απαίτηση έχουν σήμερα «οι οικογένειες που πενθούν», «οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν για μέρες σε όλες τις πόλεις και αντιμετώπιζαν τα χημικά και τα δακρυγόνα», «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

«Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα, και κανείς συγκεκριμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Και στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν: Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους».

«Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί -και σε αυτό το τραγικό συμβάν- στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη», σχολίασε.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης και τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, 111 επιπλέον άρθρα που «είναι ετερόκλητες διατάξεις διαφόρων υπουργείων και εξυπηρετήσεις τής τελευταίας στιγμής λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές». «Αυτό είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και στους συγγενείς τους», σημείωσε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «καθρεφτίζει σε επίπεδο συμβολισμού, τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή».

Συγκεκριμένα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι εδώ και τέσσερα χρόνια που η μια κρίση διαδέχεται την άλλη «βαφτίζει τις πληγές στο σώμα της ελληνική κοινωνίας ως αναπότρεπτες και εισαγόμενες» όπως και «τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και πολλών νέων παιδιών, θυσία» και «τις κρίσεις, ως ευκαιρία». «Για ποιον θυσιάστηκαν τόσοι άνθρωποι; Και για ποιον ήταν ευκαιρία οι κρίσεις που περάσαμε; Της πανδημίας, της ενέργειας, της ακρίβειας. Ευκαιρία για να αβγατίσουν τον πλούτο τους λίγοι. Και ευκαιρία για περισσότερα ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, και ενίσχυση του κομματικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε πως η «εύκολη δικαιολογία για τον κύριο Μητσοτάκη, σε όλα τα δύσκολα» είναι «ότι δεν έχει την ευθύνη γιατί δεν ήξερε». «Ωραίο επιτελικό κράτος… Ο αρχιεπιτελάρχης δεν γνωρίζει τίποτα», σχολίασε, σημειώνοντας πως «όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι πίσω από τα διαρκή ”δεν ήξερα” κρύβεται ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

Κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας», ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε σε τι αποσκοπεί ο διορισμός από τον πρωθυπουργό τριμελούς επιτροπής πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα, αφού είχε ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε ακόμα πιο «προσβλητικό» και «προκλητικό» ότι φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το «ακαταδίωκτο» της επιτροπής.

«Επικαλείστε το απόρρητο σε όσους καλούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια. Και το ακαταδίωκτο σε όσους καλείτε να τη συγκαλύψουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «ο δρόμος της συγκάλυψης, όμως, δεν υπάρχει πια. Τελείωσε στα Τέμπη. Δεν ανέχεται άλλη συγκάλυψη η κοινωνία». Υπογράμμισε δε την ανάγκη να «απαντηθούν τα γιατί», που περιλαμβάνουν από την εγκατάλειψη του κέντρου τηλεδιοίκησης μετά την πυρκαγιά του 2019 μέχρι τους «παράνομους» διορισμούς σταθμαρχών. «Αν δεν τα απαντήσουμε θα κρυβόμαστε πίσω από τις διαχρονικές παθογένειες ενός κράτους, όμως, που εσείς φτιάξατε, διατηρήσατε, μοιραστήκατε και εκμεταλλευτήκατε με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε και συμπλήρωσε: «Για να φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι στου κακού τη σκάλα όταν αποφασίσατε να βαφτίσετε επιτελικότητα την αναποτελεσματικότητά του. Και αριστεία την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, το βόλεμα, τη διαφθορά. Και προστασία τη διάλυση κάθε δημόσιας δομής στο βωμό κάθε κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας» .

Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως το μήνυμα όλης της κοινωνίας είναι «ως εδώ!», διαμηνύοντας εν όψει εκλογών πως «όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τη ζωή των ανθρώπων η αλλαγή γίνεται ανάγκη».



Source link

You Might Also Like

Εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία με νικητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

DW: Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον «πραγματιστή Μητσοτάκη» – Ψήφισαν την «ομάδα που κερδίζει»

Τσίπρας: Πάμε να δώσουμε μάχη για την ανατροπή των συσχετισμών

Αλληλοκαρφώματα μεταξύ Τζήμερου και Κρανιδιώτη – Γιατί «σφάζονται» οι δύο πρώην συνοδοιπόροι

Rodopinet.gr 30 Μαρτίου 2023
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Τέμπη: Ποιους «δείχνει» ως υπαίτιους της τραγωδίας ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Next Article Καλάθι των νονών: Σε ισχύ μέχρι τις 15 Απριλίου – Ποιες αλυσίδες καταστημάτων συμμετέχουν
Καιρός
12 °C
Komotini
overcast clouds
12° _ 12°
73%
1 km/h
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?