Στον Έβρο πάλι ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος στις 18 Μαΐου

0
69

Η διερευνητική διαδικασία που ξεκίνησε εντατικά στις αρχές Απριλίου από την πλευρά του δήμου Διδυμοτείχου, με σκοπό την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη στέγαση τμήματος Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική φάση της, εν όψει και της επίσκεψης του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, στον Έβρο.

Ο κ. Συρίγος αναμένεται να βρεθεί στην περιοχή στις 18 Μαΐου, και στο πρόγραμμά υπάρχει επίσκεψη και στην πόλη του Διδυμοτείχου, για επαφές με τον δήμαρχο, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, και με σκοπό οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μία πιθανή, κοινής αποδοχής λύση όσον αφορά τα κτίρια που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Ο υφυπουργός Παιδείας, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στο Διδυμότειχο, στις 9 Απριλίου, είχε ενημερωθεί για κάποιους προτεινόμενους χώρους και είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή να του υποβάλει κι άλλες προτάσεις, ώστε από την αξιολόγησή τους να κριθεί εάν θα είναι δυνατή η έναρξη λειτουργίας του τμήματος Ψυχολογίας από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, στο διάστημα που μεσολάβησε, ο κ. Χατζηγιάννογλου απέστειλε στον αρμόδιο υφυπουργό συμπληρωματικό υλικό για συγκεκριμένους χώρους, ενώ, παράλληλα, διερευνήθηκαν και οι απαιτούμενες ανακατασκευές και επισκευές που θα πρέπει να γίνουν στα προτεινόμενα κτίρια, ώστε να πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Πηγή: ert.gr

Leave a reply