Σε πρωτοφανή κρίση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

0
56

Σε μία περίοδο πρωτοφανούς κρίσης έχει διέλθει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με μαζικές παραιτήσεις μελών του διοικητικού του συμβουλίου και την Πρόεδρο να κάνει λόγο για εξαψήφιο ταμειακό έλλειμμα, από το 2007 μέχρι σήμερα, μία σοβαρή καταγγελία, την οποία, πλέον, καλείται να διερευνήσει ο Εισαγγελέας.

Να σημειωθεί πως 6 από τα 9 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου τελούν υπό παραίτηση, καταλογίζοντας στην κυρία Ρούλα Τσιρτσίδου αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μονομέρεια στην διοίκηση του συλλόγου και απαξίωση του διοικητικού συμβουλίου.  Η «ΓΝΩΜΗ» επικοινώνησε με έναν εκ των παραιτηθέντων μελών του ΔΣ, ωστόσο, στην παρούσα φάση, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Από την πλευρά της, η κα Τσιρτσίδου, ερωτηθείσα από την εφημερίδα μας για τα περί «αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς» και την πρωτοφανή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους του σπουδαίου αυτού επιστημονικού φορέα, σημείωσε:
«Οι κατηγορίες είναι κάτι που εμείς οι δικηγόροι ξέρουμε να χειριζόμαστε καλά, ωστόσο δεν λύνουν το πρόβλημα του Δικηγορικού Συλλόγου. Υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα. Το πρόβλημα στο Δικηγορικό Σύλλογο είναι ότι υπάρχει ένα εξαψήφιο ταμειακό έλλειμμα. Είναι σε εξέλιξη ένα θέατρο του παραλόγου, καθώς θα έπρεπε να ψάχνουν όσους ευθύνονται και όχι το πρόσωπο που βρήκε αυτό το έλλειμμα.

Είμαι πάντα θετική στην κριτική και θα κριθώ από τους 240 συναδέλφους μου, των οποίων ηγούμαι. Πρώτα, όμως, θα αγωνιστώ για την αλήθεια.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε για αυτό, και είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε ως διοικητικό  συμβούλιο ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος, είναι η νομιμότητα και η διαφάνεια.  Αυτό που όφειλα να κάνω ήταν να στείλω το πόρισμα στον εισαγγελέα και να αναλάβει η δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την ίδια, το έλλειμμα στο ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου αφορά την περίοδο από το 2007 ως σήμερα. Όπως υπογράμμισε, «κανένας, από το 2007 ως σήμερα, Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας του συλλόγου δεν γνωρίζει πώς δημιουργήθηκε αυτό το ταμειακό έλλειμμα».

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους»

Η κα Τσιρτσίδου διαπίστωσε την ύπαρξη ενός αρνητικού κλίματος, μεταξύ δικηγορικού συλλόγου και τοπικής κοινωνίας, εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

«Λαμβάνω πολλά μηνύματα από συναδέλφους που αγωνιούν για την κατάσταση αυτή και εκφράζουν την επιθυμία τους να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Είμαστε υπερασπιστές του Συντάγματος και του Νόμου, έχουν ορκιστεί γι’ αυτό και αυτό το πρότυπο θέλουμε να προβάλλουμε στην κοινωνία. Δεν είναι δίκαιο να παρουσιάζεται μία εικόνα ότι ο σύλλογός μας ότι δεν τηρεί τους νόμους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης έχει στην πλειοψηφία του ανθρώπους, δικηγόρους, επιστήμονες με ήθος. Το να γίνεται προσπάθεια επίθεσης εναντίον τους, μέσω του προσώπου μου, απλώς αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος τόσο των συναδέλφων, όσο και της κοινωνίας», ενώ ερωτηθείσα για πώς μπορεί να διοικηθεί ένας σύλλογος, όταν τα 6 από τα 9 μέλη του έχουν παραιτηθεί, σημείωσε πως ο νομοθέτης έχει προβλέψει τα πάντα και πως θα συγκροτηθεί κανονικά σε σώμα, το επόμενο διάστημα, με άλλον τρόπο.

Πηγή: gnomionline.gr

Leave a reply