ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ;

0
44

ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ;

Όπως και το καλοκαίρι του 2020 έτσι και φέτος επανέρχεται το ίδιο θέατρο του παραλόγου με τις ανεδαφικές και προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας σχεδόν επί του μισού Αιγαίου.

Πρόκειται πραγματικά για έναν μαύρο και σαθρο πόλεμο πολιτικής και διπλωματικής προπαγάνδας που στηρίζεται σε μία τουρκική λογική σταδιακής, σε βάθος χρόνου διεκδικήσεις όλο και περισσότερο κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βάρος της Ελλάδος γεγονός που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους και ήρεμους διότι κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η αγκυρα θα περάσει και σε στρατιωτικό πεδίο.

Επίσης αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η Τουρκία αποτελεί παράγοντα κράτος ταραξία και τώρα πια καμιά από τις μεγάλες δυνάμεις όπως Αμερική και Γερμανία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τίποτα από αυτές τις προκλήσεις.

Θα ήταν πολύ αφελές για τους Έλληνες να πιστεύουν ότι ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εκλογές, διότι μπορεί να βρεθούμε ενα πρωινό κατάπληκτη ενώπιον μιας έστω και περιορισμένης Στρατιωτικής σύγκρουσης.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η αποτροπή κάθε επιβουλεα πρέπει να είναι το βέβαιο ενδεχόμενο.

Γιωργος Μαλουσης

16-06-2022

Leave a reply