Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο

Last updated: 22/03/2023 9:41
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Μέσα στον Μάιο θα γίνουν οι εκλογές ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Εκλογές τον Μάιο

Εκλογές τον Μάιο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς ωστόσο να δώσει την ακριβή ημερομηνία.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Δε θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δε θα γίνουν, θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο, διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δε θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων».

Η πρώτη Κυριακή θα μας πει ποιος θα κυβερνήσει, η δεύτερη Κυριακή θα μας πει το πώς, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρώτη κάλπη πρέπει να μας πει ‘ποιος’ πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί, που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί, θα μας υποδείξει και ‘πώς’ θα κυβερνηθεί η χώρα»..

Το σενάριο της αυτοδυναμίας

Η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες θα δώσει την αυτοδυναμία  στο πρώτο κόμμα, ένα σενάριο που, όπως τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει χαθεί για τη ΝΔ.

«Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω και θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε αποφασιστικές κυβερνήσεις με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

»(…) Να σας πω όμως και κάτι ακόμα, δεν μπορώ να μην επισημάνω έτσι τώρα, χάριν της ιστορίας, ότι όταν παραδείγματος χάριν ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές».

Θέλει θράσος να καταλογίσει κανείς στο ΠΑΣΟΚ αντιπολιτική συμπεριφορά ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, που θύμισε την υπόθεση των υποκλοπών.

«Από το γραφείο του λειτουργούσε ο ‘Μεγάλος Ανιψιός’. Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε».

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση», απάντησαν από τη ΝΔ.

Ανακοινώνει κάλπες τον Ιούλιο για να μην ψηφίσουν οι νέοι που είναι στους δρόμους λέει από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η νεολαία που βρίσκεται στους δρόμους αυτήν την στιγμή, η οποία είναι αποφασισμένη να τον καταψηφίσει, δε θα μπορεί να ψηφίσει. Στερεί το δικαίωμα σε 500.000 νέους. Βασικά γιατί θα μαυρίσουν τον κύριο Μητσοτάκη να σας το πω απλά».

Σχέδια για συνταγματική αναθεώρηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη συνταγματική αναθεώρηση αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του σχετικά με την επόμενη κυβερνητική θητεία αν και εφόσον επανεκλεγεί η Νέα Δημοκρατία.

«Είναι στην πρόθεσή μου να εκκινήσουμε και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι προτείνουσα Βουλή για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα.

»Όπου δυστυχώς την τελευταία φορά δεν προφτάσαμε να κάνουμε, και σε αυτές προφανώς συμπεριλαμβάνεται και επιτέλους η αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το ίδιο το πολιτικό σύστημα, και το πώς μπορούμε να παρέμβουμε ενδεχομένως και στον εκλογικό νόμο και στη διάρθρωση της εξουσίας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προσπάθησε να κάνει την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση με τα καλύτερα στελέχη από όλους τους χώρους με ακόμα πιο έντονη τη γυναικεία παρουσία.

πηγή: MEGA TV



Source link

You Might Also Like

Οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των 11 στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Πρωτόγνωρη η συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης: Νέο πλαίσιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Όταν άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν

Θέλω λύση «καζάν–καζάν» με την Ελλάδα

Rodopinet.gr 22 Μαρτίου 2023
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στην πρώτη συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Παθογένειες δεκαετιών
Next Article ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗ
Καιρός
17 °C
Komotini
overcast clouds
17° _ 17°
87%
1 km/h
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?