Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες απέκτησε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

0
64

Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο με στοχευμένες και εντατικές δράσεις εκτός Νοσοκομείου και στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης απέκτησε Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για την παροχή Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο με στοχευμένες, συστηματικές και εντατικές δράσεις εκτός Νοσοκομείου και στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων καθώς επίσης και την στήριξη στο σπίτι, στο σχολικό περιβάλλον και την κοινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους σε όλη την περιοχή του Νομού Έβρου. Οι δράσεις της Μονάδας βασίζονται στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΔΠΘ κα Μαρία Σαμακουρή, Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Για την ομάδα της Κινητής Μονάδας προσλήφθηκε ήδη ειδικός Παιδοψυχίατρος, Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχολόγος (ενώ αναμένεται και η πρόσληψη ενός ειδικού Παιδαγωγού), οι οποίοι σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής του Π.Γ.Ν.Α. (Διευθύντρια Αν. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΔΠΘ κα Ασπασία Σερντάρη) θα υποστηρίξουν τη λειτουργία της. Παράλληλα ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και η διαδικασία προμήθειας οχήματος αποκλειστικά για τις ανάγκες μετακίνησης στο πλαίσιο του έργου.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΔΠΘ κα Μαρία Σαμακουρή, Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης και την Αν. Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΔΠΘ κα Ασπασία Σερντάρη, Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικής για την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη συμβολή τους στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Πηγή: alexpolisonline.com

Leave a reply