Έρευνα 20/20: “Βουλιάζει” η κυβέρνηση στις ηλικίες 17-34

0
88

Πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής παρουσιάζει η κυβέρνηση στις νεαρές ηλικίες όπως προκύπτει από την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 λίγο πριν την συμπλήρωση δύο ετών από τις εκλογές του 2019

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε το “freedom pass”, δηλαδή προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ ως κίνητρο στους νέους 18- 25 ετών, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

“Δωράκι” που φαίνεται πως συνδέεται με τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης στους νέους, τα οποία επιβεβαιώνει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 λίγο πριν την συμπλήρωση δύο ετών από τις εκλογές του 2019.

Η εικόνα της κυβέρνησης στους περισσότερους τομείς έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, όμως ειδικά στις ηλικίες 17-34 είναι ιδιαίτερα αρνητική: Μόλις το 6,6% των νέων κρίνει θετικά την πορεία της κυβέρνηση, ενώ το 16,3% την κρίνει μάλλον θετικά. Μάλλον αρνητικά κρίνει την κυβερνητική πορεία το 15,9% των νέων. Και το 57,7%, δηλαδή σχεδόν έξι στους δέκα νέους 17- 34 ετών κρίνει απόλυτα αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης. Το δε ποσοστό των νέων που κρίνουν την κυβέρνηση μάλλον αρνητικά και αρνητικά, ανέρχεται συνολικά στο 73,6%.

Αντίθετα το ποσοστό των πολιτών 35- 54 ετών που κρίνουν απόλυτα θετικά την κυβέρνηση είναι 17,1% και απόλυτα αρνητικά 37,2%. Ενώ στους 55 και άνω, οι απόλυτα θετικές γνώμες φτάνουν το 28,6% και οι απόλυτα αρνητικές το 33,1%.

Σημειωτέον ότι στους τομείς πολιτικής που αφορούν ιδίως τους νέους η κυβέρνηση σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις της και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επιδείνωση όσον αφορά στην εικόνα της: Στην παιδεία, στην ασφάλεια και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στα εργασιακά. Και προφανώς δεν βοήθησε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είχε “δείξει” τους νέους ως κυρίως υπεύθυνους για την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο κώδων του κινδύνου είχε σημάνει στο Μαξίμου πάντως εδώ και καιρό. Όπως έχει γράψει το NEWS 24/7, η κυβέρνηση εξέταζε, μετά το “άνοιγμα” στη μεσαία τάξη, και τρόπους να κατευνάσει τη δυσαρέσκεια των νεότερων σε ηλικία ψηφοφόρων. Ούτως ή άλλως το ενδεχόμενο επιδότησης εισιτηρίων για θέατρα, σινεμά, μουσεία και για τουρισμό ήταν στο τραπέζι και το πολιτικά ωφέλιμο για την κυβέρνηση, δηλαδή η προσπάθεια προσέγγισης των νέων, συνδυάστηκε με το υγειονομικά ωφέλιμο για τη χώρα, δηλαδή την επιχείρηση ενίσχυσης του τείχους ανοσίας.

Πηγή:news247.gr

Leave a reply