Στο φουλ θα δουλέψουν οι μηχανές της Βουλής για τον επόμενο μήνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να ενημερώνει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως 15 νομοσχέδια βρίσκονται προ των πυλών της Βουλής ενώ ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη συνεδρίαση για την ανακοίνωση του προτεινομένου Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής η επεξεργασία του εκλογικού νομοσχεδίου θα αρχίσει αύριο στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με στόχο να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση μεταξύ των 15 νομοσχεδίων θα είναι και η κύρωση της σύμβασης αμυντικής συνεργασίας με τις Η.Π.Α η οποία θα εισαχθεί στην επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Την ίδια εβδομάδα είτε την Πέμπτη είτε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ αυτή την Παρασκευή θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

Πέραν των 15 νομοσχεδίων υπάρχουν ακόμα τέσσερα νομοσχέδια τα οποία βρίσκονται σε ώριμη φάση. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης, το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια , το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και το νομοσχέδιο για πολιτική προστασία. Παράλληλα προετοιμάζονται χωρίς ακόμα να υπάρχει ενημέρωση για σύντομη κατάθεση τους το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Τέλος, την προσεχή Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσιοχοΐδης θα μεταβεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του  ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα αστυνομικής βίας.Source link

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TV ΡΟΔΟΠΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ MARON TV ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here