Με λουκέτο φαίνεται πως κινδυνεύουν τα λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν έχουν εξασφαλίσει το ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού.

Το παραπάνω έκανε γνωστό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης.

Ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών της περιοχής, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που ήρθε η εντολή σφράγισης ουσιαστικά δεν γνώριζε ότι τα λουτρά δεν είχαν το συγκεκριμένο σήμα. «Αιφνιδιαστήκαμε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί παράταση από την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλιστεί το σήμα του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα», εξήγησε στο voria.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας.

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Καθυστερήσεις στην έκδοση του ειδικού σήματος

Η διαδικασία για έκδοση σήματος του ΕΟΤ φαίνεται πως συναντά γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων μέχρι και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εκάστοτε λουτρόπολης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας είχε ενημερώσει με επιστολή τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ, για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα 66 ελληνικές λουτροπόλεις από το σύνολο των 130 περίπου λουτροπόλεων που κατέθεσαν φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώρισή τους, αναφέρει το voria.gr.

 

Πληροφορίες από edessaikoskosmos.gr, voria.grSource link

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TV ΡΟΔΟΠΗ ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ MARON TV ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here