Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Τσίπρας στο Λαύριο: Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Υπόσχεση για κατεδαφίσεις
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τσίπρας στο Λαύριο: Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Υπόσχεση για κατεδαφίσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Λαύριο: Ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Υπόσχεση για κατεδαφίσεις

Last updated: 07/08/2018 2:40
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις πυρκαγιές στο Λαύριο, δήλωσε, «Η Αττική βίωσε μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. Η Ελλάδα βίωσε μια εθνική τραγωδία».

Στη σύσκεψη στο Λαύριο συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Σταθάκης, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος, Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

«Το πένθος είναι εδώ και 15 μέρες παρόν σε όλες μας τις λέξεις, και σε όλες μας τις κινήσεις. Και κανείς δεν μπορεί να μην σκύψει το κεφάλι, κυριευμένος από τη θλίψη για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας. Κανείς», επισήμανε, ο Πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκύψει το κεφάλι για να δει τα «πώς» και τα «γιατί» της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Λαύριο.

«Και η δική μου υπόσχεση από την πρώτη μέρα ήταν ότι αυτό το «πώς και το γιατί”, θα διερευνηθεί σε βάθος, και σε όλες του τις διαστάσεις, με αδιάβλητες διαδικασίες, και από αδιάβλητους ειδικούς. Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να αναλάβουμε δράση, ο καθένας στο μέρος που του αναλογεί, ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά ξανά μια τέτοια τραγωδία. Ποτέ ξανά! Αυτή πρέπει να είναι η απόφαση και η επιδίωξη όλων μας. Και πρώτη από όλους οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου».

«Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις, για να αντιμετωπιστούν θεμελιώδη ζητήματα, όμως για λόγους είτε πολιτικής δειλίας, είτε ανεπάρκειας, είτε ακόμη χειρότερα πολιτικής -και όχι μόνο- κερδοσκοπίας πάνω σε διαχρονικές στρεβλώσεις, έλειψαν οι τολμηρές αλλά αναγκαίες πολιτικές τομές ή έμειναν στα χαρτιά, στις εξαγγελίες», παρατήρησε στην ομιλία του στο Λαύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τις απομακρύνσεις – παραιτήσεις, ανασχηματισμός προ των πυλών

Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή Υπουργών, της Περιφερειάρχη Αττικής, Δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γ.γ. & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση pic.twitter.com/IGCAkiO8Lt


— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 7 Αυγούστου 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του που μεταδίδεται ζωντανά, επανέλαβε την υπόσχεσή του πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα «βέλη» του στους προκατόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για ελλιπή οργάνωση.

«Να χτυπήσουμε την γροθιά στο μαχαίρι», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Το χάος της αυθαίρετης δόμησης που απειλεί ανθρώπινες ζωές δεν θα συνεχιστεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας, αλλά πιο πολύ απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές. Αναλαμβάνουμε δράση άμεσα. Οι πληγείσες περιοχές θα ανοικοδομηθούν άμεσα, αλλά σε νέα βάση. Με νομιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή. Το ποτέ ξανά να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση, χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση».

Προχωράμε άμεσα στην κατεδάφιση περίπου 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στην ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις και αποτελούν άμεσο κίνδυνο. Το ίδιο θα συμβεί για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα 3.200 είναι μόνο στην Αττική. Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, θα προχωρά άμεσα η κατεδάφισή του. Θεσπίζεται με νομοθετική πρωτοβουλία το πρωτόκολλο συμμόρφωσης που ελέγχεται από ειδικό συντελεστή δόμησης. Διατίθεται άμεσα στις αποκεντρωμένες διοικήσεις».



Source link

You Might Also Like

Περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη σε οικισμούς και στην πόλη της Κομοτηνής

Παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων της Περιφερειακής Σύνθεσης του Χριστόδουλου Τοψίδη

Μου είναι συμπαθής, αλλά πόσο «νέος» με υπαρχηγούς Πολάκη και Παππά;

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Το 2015 δεν βρήκαμε τον φάκελο του έργου – Τον ζητήσαμε από το γραφείο του Καλατράβα

Rodopinet.gr 7 Αυγούστου 2018
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Καταγγελία για απόπειρα αλλοίωσης στοιχείων της τραγωδίας στο Μάτι
Next Article Απίστευτης βαρβαρότητα έγκλημα: Την τεμάχισε και πέταξε τα κόκαλά της
Καιρός
12 °C
Komotini
overcast clouds
12° _ 12°
73%
1 km/h
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?