Τουρκικο δικαστήριο: Ύποπτοι διαφυγής οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη

0
86Άλλο ένα αίτημα που κατέθεσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη απορρίφθηκε από το τουρκικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης με το πρόσχημα της εξέτασης των κινητών των δύο Ελλήνων, αποφάσισε ξανά πως δεν πρέπει να αποφυλακιστούν.

Πλέον, ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης παραμένουν εδώ και 140 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επόμενο αίτημα αποφυλάκισης μπορεί να κατατεθεί πάλι στο τέλος Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, το κατηγορητήριο αυτό αναμένεται να ενισχυθεί από την εξέταση των κινητών τους, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, με τον τουρκική Δικαιοσύνη να υποστηρίζει πως θα έπρεπε να ξέρουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν, άρα το ότι μπήκαν σε ξένα εδάφη είναι ύποπτο.

Η κατάθεση των στρατιωτικών

Από την πλευρά τους οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κατέθεσαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν κάποιο έγκλημα και πως μπήκαν καταλάθος σε τουρκικό έδαφος.
Νέες εικόνες – Οι Έλληνες στρατιωτικοί κατά τη μεταφορά τους στο δικαστήριο

Νέες εικόνες με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κατά τη μεταφορά τους στο δικαστήριο στην Αδριανούπολη, δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Hurriyet» εμφανίζονται οι δύο στρατιωτικοί να μεταφέρονται στο δικαστήριο με τη συνοδεία ανδρών της τουρκικής αστυνομίας.

Το δικαστήριο για απέρριψε για έκτη διαδοχική φορά το αίτημα για την απελευθέρωσή τους.

Το δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη.

eleftherostyposSource link

Leave a reply