Τι το ιδιαίτερο θα κάνει το ρολόι που θα φορούν οι διαιτητές στο Μουντιάλ;

0
166Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα έχουν στη διάθεσή τους οι διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελο της Ρωσίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες λάθους.

Πέρα από το VAR (Video Assistant Referee) που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί σε Μουντιάλ, θα φορούν και ένα πανάκριβο «έξυπνο» ρολόι που τους παρέχει ο επίσημος χρονομέτρης της διοργάνωσης, η Hublot.

Το ρολόι ονομάζεται «Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia», διαθέτει οθόνη αφής και μεταξύ άλλων θα είναι συνδεδεμένο με την τεχνολογία γραμμής, ένα ηλεκτρονικό σύστημα βοήθειας βίντεο που παρακολουθεί την τροχιά της μπάλας και καθορίζει μετά βεβαιότητας αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη ή όχι τη γραμμή, αν δηλαδή υπάρχει γκολ ή όχι.

Σε αυτήν την περίπτωση ο διαιτητής ενημερώνεται σχετικά από το ρολόι άμεσα μέσω δόνησης στον καρπό του, αλλά και από την οθόνη AMOLED στην οποία εμφανίζεται η ένδειξη «Goal».

Η ελβετική ωρολογοποιία χρειάστηκε 18 μήνες για την εξέλιξη του ρολογιού, δίνοντας έμφαση και στην αυτονομία του η οποία σύμφωνα με την εταιρεία κυμαίνεται στη μία μέρα.

Η Hublot κατασκεύασε 110 ρολόγια για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ενώ ετοίμασε και μια συλλεκτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε 2018 αντίτυπα με τιμή στα 4.950 ευρώ.

 

newsbeastSource link

Leave a reply