Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Τι αλλάζει στις προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Τι αλλάζει στις προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει στις προδιαγραφές για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Last updated: 02/08/2018 9:13
Rodopinet.gr
Share
SHARE


Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, καθορίστηκαν οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) και η κατάταξή τους σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, αντί τεσσάρων, και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3119/31-7-2018).

Σύμφωνα με αυτές:

Oι επιχειρήσεις ΕΕΔΔ αναπτύσσονται σε συγκροτήματα έως τριάντα (30) δωματίων και κατατάσσονται σε πέντε (5) κατηγορίες κλειδιών, με ανώτατη την κατηγορία των πέντε (5) κλειδιών και κατώτατη την κατηγορία του ενός (1) κλειδιού, βάσει υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τις οποίες πρέπει να πληροί η επιχείρηση καθώς και βαθμολογούμενων κριτηρίων, από την εφαρμογή των οποίων η επιχείρηση υποχρεούται να συγκεντρώσει τουλάχιστον τον αριθμό μορίων που αποτελεί τη «βάση» της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί.

Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις ΕΕΔΔ, που έχουν καταταγεί με το βάση το προηγούμενο σύστημα κατάταξης, κατατάσσονται το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου 2019 στο νέο σύστημα.

Το κτήριο στο οποίο αναπτύσσεται το κατάλυμα πρέπει να έχει αμιγή χρήση ΕΕΔΔ, επιτρεπόμενης της ύπαρξης μίας (1) κατοικίας που χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη ή πρόσωπο που εκμεταλλεύεται την επιχείρηση. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εφόσον εξασφαλίζεται για κάθε μια εκ των επιχειρήσεων, ανεξάρτητη, εξωτερική πρόσβαση/είσοδος.

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία επιχείρησης ΕΕΔΔ σε μεμονωμένο κύριο ποσοστού εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας, εκτός αν έχει την προς τούτο συναίνεση του συνόλου των συγκυριών. Ομοίως ισχύει και σε περιπτώσεις μίσθωσης του ακινήτου.

Σε περίπτωση, που η προσπέλαση στο γήπεδο γίνεται μόνο από τη θάλασσα, πρέπει να κατασκευαστεί το απαραίτητο λιμενικό έργο για τη θαλάσσια προσπέλαση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε περίπτωση κτιρίων, στα οποία έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία επιτρέπεται η δημιουργία επιχείρησης ΕΕΔΔ, εφόσον αυτό δεν απαγορεύεται από τη σχετική πράξη σύστασης ή τον κανονισμό συνιδιοκτητών ακινήτου.

Απαγορεύεται η λειτουργία ΕΕΔΔ σε κτήρια, στα οποία δεν έχουν εκτελεσθεί πλήρως οι εξωτερικές οικοδομικές εργασίες (επιχρίσματα, χρωματισμοί τοίχων, κουφώματα και κιγκλιδώματα, πλακοστρώσεις κλπ).

Οι επιχειρήσεις ΕΕΔΔ κατηγορίας πέντε (5) κλειδιών, δυναμικότητας άνω των 20 δωματίων, υποχρεούνται να διαθέτουν κατ’ ελάχιστον ένα δωμάτιο – τουλάχιστον δύο κλινών – για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

 

 

cnn



Source link

You Might Also Like

Καρέ καρέ η στιγμή της ληστείας σε κοσμηματοπωλείο

Οι δύο ανήλικοι παραδέχτηκαν ότι έφτιαξαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες των συμμαθητριών τους

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

8 ερωτήσεις – απαντήσεις για τη διευκόλυνση των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

15χρονη καταγγέλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από 36χρονο

Rodopinet.gr 2 Αυγούστου 2018
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Εισβολή ενόπλου σε αεροπορική βάση στο Οχάιο
Next Article Ο καύσωνας πλήττει την Ευρώπη: Κόκκινος συναγερμός σε Ισπανία και Πορτογαλία
Καιρός
17 °C
Komotini
overcast clouds
17° _ 17°
87%
1 km/h
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?