Τιμωρήθηκε με -6 ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ

0
118


Τιμωρήθηκε με -6 ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και όπως ήταν αναμενόμενο η πράξη των ερυθρόλευκων δεν έμεινε ατιμώρητη,.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ μία ημέρα μετά την απολογία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ εξέδωσε την απόφασή του και επέβαλε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στον Ολυμπιακό από την Basket League και πρόστιμο 7.000€.

Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν ζητήσει να δικαστούν με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της πλευράς του Παναθηναϊκού.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει:

“Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019”.

Σχολιάστε το άρθρο:Source link

Leave a reply