Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Παχαίνει το ψωμί; Τρεις διατροφικοί μύθοι… διαλύονται!
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΥΓΕΙΑ > Παχαίνει το ψωμί; Τρεις διατροφικοί μύθοι… διαλύονται!
ΥΓΕΙΑ

Παχαίνει το ψωμί; Τρεις διατροφικοί μύθοι… διαλύονται!

Last updated: 30/03/2020 9:56
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Ας ξεκινήσουμε από το ψωμί! Το ψωμί, τα μακαρόνια και οι πατάτες έχουν αδικηθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουν πολλάκις κατηγορηθεί για την παχυσαρκία. Οι κατηγορίες αυτές όμως, οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι συνήθως τρώμε το ψωμί με βούτυρο ή το «βουτάμε» στο λάδι της σαλάτας, βάζουμε άφθονη σάλτσα στα ζυμαρικά και γαρνίρουμε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο ή τυρί. Ενώ λοιπόν μια φέτα ψωμί έχει 80 θερμίδες, εάν την καταναλώσετε με δυο κουταλάκια βούτυρο αυτομάτως «αποκτά» 170 θερμίδες.

Με άλλα λόγια δεν είναι το ψωμί ή τα μακαρόνια που παχαίνουν αλλά το γεγονός ότι συνήθως τα απολαμβάνουμε με τροφές πλούσιες σε λιπαρά. Έτσι αυξάνουμε τις θερμίδες που παίρνουμε και τελικά ρίχνουμε τις κατηγορίες στο τρόφιμο που ευθύνεται λιγότερο γι’ αυτό.

Ας δούμε και τι συμβαίνει με το λάδι στη σαλάτα. Αν δεν το βάζετε για να γλιτώσετε θερμίδες διαπράττετε ένα διατροφικό ατόπημα. Στερείτε από τον οργανισμό σας τα καροτινοειδή (αντιοξειδωτικά) των λαχανικών που χρειάζονται το λίπος για να απορροφηθούν. Γι’ αυτό βάλτε λάδι στη σαλάτα, αλλά προκειμένου να ελέγξετε την ποσότητα, χρησιμοποιήστε ένα ψεκαστήρα έτσι ώστε να μειώσετε την ποσότητα ή μετρήστε ένα κουταλάκι του γλυκού.

Πολλοί πιστεύουν τέλος ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά. Στην πραγματικότητα η διαφορά θερμίδων ανάμεσα στα δημητριακά ολικής άλεσης και στα επεξεργασμένα είναι πολύ μικρή. Επιλέγοντάς τα λοιπόν, ουσιαστικά δεν γλιτώνετε θερμίδες. Έχετε όμως άλλα οφέλη διόλου αμελητέα και αυτό επειδή διατηρούν τις φυτικές τους ίνες οι οποίες διευκολύνουν την λειτουργία του εντέρου, έχουν βιταμίνες και μέταλλα και κατά κανόνα δεν έχουν ζάχαρη.

Πηγή: ygeiamou



Source link

You Might Also Like

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για τις νιτροζαμίνες στα τρόφιμα – Τι πρέπει να προσέχετε

Διατροφική μαγιά: Ποιες είναι οι 4 παρενέργειες

Διατροφική μαγιά: Ποιες είναι οι 4 παρενέργειες

Κορoνοϊός – Νέα οδηγία ΠΟΥ: Όχι σε επιπλέον δόση εμβολίου για υγιείς ενήλικες

Τροφές σύμμαχοι Στο Αδυνάτισμα: Ποιες να επιλέξεις για να χάσεις βάρος!

Rodopinet.gr 30 Μαρτίου 2020
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Σύψας: Έρχονται τα δύσκολα – Καμιά δικαιολογία τώρα για να βγαίνουμε έξω
Next Article Κορονοϊός: Στους 40 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε άντρας στην Καστοριά
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?