Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το γραφείο του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

0
91Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι δραστηριότητες της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που άνοιξε γραφείο στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών εγείροντας σειρά ερωτηματικών για το πανεπιστημιακό άσυλο και προκαλώντας αντιδράσεις των καθηγητών της Σχολής.

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε έγγραφη παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το τi πραγματικά συμβαίνει στην Φιλοσοφική και να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως για παράδειγμα, εκείνο της διατάραξης κοινής ειρήνης που μεταφράζεται σε παραβίαση της πανεπιστημιακής τάξης.

Η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες δράσης του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η εισαγγελική παρέμβαση εκτιμάται ως σημαντική κίνηση λόγω του ότι εκδηλώθηκε και στο ανώτατο δυνατό δικαστικό επίπεδο, καθώς σηματοδοτεί την αντίδραση των εισαγγελικών αρχών στις πρακτικές της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

 

 

kathimeriniSource link

Leave a reply