Ο παπα – Χάρλεϊ έγινε πατέρας από την σύντροφό του

0
149Εφτασε η μεγάλη στιγμή που περίμενε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας  γνωστός στον Βόλο ως παπα-Χάρλεϊ!

Μέσω της σελίδας του στο facebook ανακοίνωσε ότι έγινε πατέρας! Η αγαπημένη του σύντροφος έφερε χθες το πρωί στον κόσμο ένα κοριτσάκι βάρους 3,4 κιλών, που αποτελεί τον καρπό του έρωτά τους και της σχέσης που τον έφερε αντιμέτωπο με την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη και τον αποσχηματισμό.

Επειτα από ένα επεισοδιακό διαζύγιο που είχε με την πρώτη σύζυγό του η οποία τον εγκατέλειψε, ο 47χρονος ιερέας είχε ζητήσει να του επιτραπεί να ενωθεί για δεύτερη φορά με τα δεσμά του γάμου, από την ώρα που έμαθε ότι η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους. Ομως έμπλεξε σε περιπέτειες λόγω του ράσου και αντιμετώπισε την αυστηρή στάση της Ιεραρχίας, που τον κατηγόρησε ως «πόρνο» για την εξωσυζυγική σχέση του, δηλώνοντας ότι διέπραξε πνευματική πορνεία. «Ο καρπός της κοιλίας της συντρόφου μου είναι απόδειξη αγνής αγάπης» επαναλάμβανε συχνά.

Ομως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει στάση η Εκκλησία. Ετσι κι αλλιώς, η σχέση του με τη διοίκησή της είχε οξυνθεί και επειδή λατρεύει να οδηγεί μοτοσικλέτες Harley Davidson! Ωστόσο, η δημοσιοποίηση της σχέσης του, η επιθυμία του να κάνει δεύτερο γάμο και το ότι θα αποκτούσε εξώγαμο παιδί τον έφεραν απέναντι σε όλα τα κλιμάκια της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Μετά το Επισκοπικό Δικαστήριο υπό την προεδρία του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, που απέφυγε να εκδώσει απόφαση ως αναρμόδιο, παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Ο ίδιος έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση πως, αν του επιβληθεί ποινή καθαίρεσης, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιδιώκοντας να ακυρωθεί.

Πάντως, οι περιπέτειες του πατέρα Γεωργίου Δεληκώστα με την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη δεν έχουν αλλάξει την εικόνα που έχει για εκείνον η τοπική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κάτω από την ανάρτησή του για τα γεννητούρια, έγινε χαμός από εκατοντάδες σχόλια με ευχές.Source link

Leave a reply