Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές – Τι αποκαλύπτουν οι 8

0
239Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρόμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις». Την αποκάλυψη αυτή φέρονται να έκαναν σε στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών οι ίδιοι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί,οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016.

 Όπως είναι φυσικό, η πληροφορία αυτή οδήγησε στον επανασχεδιασμό όλων των μέτρων ασφαλείας από την πλευρά της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι… απειλές που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, που έκανε λόγο για «καθήκον» να τους βρουν και να τους «επιστρέψουν στην Τουρκία», ανάγκασε τους Έλληνες αξιωματούχοι να συζητήσουν επί μακρόν με τους «οκτώ», για τις πιθανότητες απόπειρας απαγωγής ή δολοφονίας τους. Αλλά και τις μεθόδους της ΜΙΤ, της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η Real News, οι ‘Ελληνες αξιωματούχοι άκουσαν -έκπληκτοι- τους οκτώ Τούρκους να απαντούν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΜΙΤ να ρισκάρει σύλληψη, ή ακόμη χειρότερα ένοπλη σύγκρουση και θάνατο Τούρκων πρακτόρων από Έλληνες αστυνομικούς και πως σε ανάλογες περιπτώσεις η ΜΙΤ «προσλαμβάνει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως, από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι αναλαμβάνουν την «βρόμικη επιχείρηση».

«Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές. Έτσι, σε περίπτωση αποτυχίας, θα τους εμφανίσουν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως και θα καταδικάσουν και τις πράξεις τους!» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

«Σαρώνει» τις αφίξεις από την Τουρκία η ΕΥΠ

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σχεδιασμός προστασίας των «οκτώ» έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα. Από τη μία πλευρά, η άμεση ασφάλειά τους έχει ανατεθεί σε κορυφαίο επίπεδο στον Κλάδο Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το σημείο όπου φυλάσσονται οι τούρκοι στρατιωτικοί. Η παρουσία της αστυνομίας δεν είναι εμφανής, κι αυτό ώστε να μην… σηκωθούν φρύδια από περιοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, η ΕΥΠ «σαρώνει» όλες τις αφίξεις αποό την Τουρκία. Είτε αυτές αφορούν τουρίστες είτε πρόσφυγες. Κι αυτό προκειμένου να εντοπίσει οποιοδήποτε ύποπτο άτομο ή ομάδα ατόμων. Που πιθανώς θα επιχειρήσουν την απαγωγή ή και την δολοφονία κάποιου εκ των οκτώ…

Έλεγχοι στο φαγητό

Περισσότερο από το ενδεχόμενο της απαγωγής, οι ελληνικές αρχές φοβούνται την απόπειρα δολοφονίας ή δηλητηρίασης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Γι’ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται επί 24ης βάσης ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων όπου φυλάσσονται οι τούρκοι στρατιωτικοί και ελέγχουν κάθε κίνηση.

Παρούσες είναι επίσης ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ. Όλες οι κινήσεις βιντεοσκοπούνται και ο χώρος, σε μεγάλη ακτίνα, ελέγχεται και ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικό του πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και το γεγονός πως για κάθε Τούρκο αξιωματικό αντιστοιχούν περισσότεροι από 10 άνδρες των ελληνικών αρχών!

Εκτός αυτού, καθημερινά ελέγχεται και το φαγητό των 8. Όπως και τα γλυκάπου τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Στους Τούρκους αξιωματικούς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.

Πώς περνούν το χρόνο τους 

Αξιωματικοί που έχουν εικόνα της καθημερινότητας των Τούρκων αξιωματικών περιγράφουν πως περνούν τις μέρες τους. Διαβάζουν πολύ και βλέπουν τηλεόραση. Κάνουν δε και προσπάθειες να μάθουν ελληνικά. Όλοι τους μιλούν καλά αγγλικά, ενώ ένας από τους αξιωματικούς ξέρει να παίζει και μπουζούκι.

Τα έξοδά τους, τα οποία μπορούν να κάνουν μόνο εντός του στρατοπέδου, καλύπτονται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Η τύχη των δικών τους ανθρώπων που παραμένουν στην Τουρκία είναι και το μεγάλο τους άγχος.

Μέχρι να τελεσιδικήσουν και να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές ελπίζουν ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα έρθουν μετά τις εκλογές στην Τουρκία (σ.σ. 24 Ιουνίου είναι ο πρώτος γύρος). Κυρίως γιατί οι εκλογικές επιδιώξεις του Ερντογάν μπορεί να βάλουν… «φωτιά» στο Αιγαίο. Αλλά και γιατί κανείς δεν ξεχνά την τακτική της Τουρκίας που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κρατά αναίτια στην Αδριανούπολη τους δυο Έλληνες αξιωματικούς.

 

Με πληροφορίες από: Real News, Τα ΝέαSource link

Leave a reply