Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Κορονοϊός: Θρήνος για την 16χρονη Ζουλί. Γιατί έκανε το τεστ τρεις φορές;
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΚΟΣΜΟΣ > Κορονοϊός: Θρήνος για την 16χρονη Ζουλί. Γιατί έκανε το τεστ τρεις φορές;
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θρήνος για την 16χρονη Ζουλί. Γιατί έκανε το τεστ τρεις φορές;

Last updated: 28/03/2020 4:23
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Υποβλήθηκε σε τρία τεστ και τελικά πέθανε από κορονοϊό. Ο θάνατος της -μόλις- 16 ετών- Ζουλί έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και ταυτόχρονα έχει εγείρει πολλά ερωτήματα για την αξιοπιστία των τεστ.

«Η οικογένειά της άτυχης μαθήτριας Λυκείου έμαθε πολύ αργά ότι η επιδείνωση της υγείας της οφειλόταν στον κορωνοϊό, ένα δράμα το οποίο δείχνει την αναξιοπιστία την σημερινών τεστ ανίχνευσής του ιού», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Την περασμένη Κυριακή ο βήχας της Ζουλί έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. Η κοπέλα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο Λονζιμό όπου εκεί υποβλήθηκε στο πρώτο τεστ. Η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι. Το πρώτο τεστ δεν έδειξε «κάτι σοβαρό», είπαν στη μητέρα της οι γιατροί από το τηλέφωνο. Τα καλά νέα όμως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Την Τρίτη, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει και η Ζουλί μεταφέρεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Necker στο Παρίσι. Εκεί η η οικογένειά της λαμβάνει την πληροφορία ότι και τα άλλα δύο τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 16χρονη έφηβη ήταν αρνητικά.

Όταν την επισκέφτηκε η μητέρα της, Σαμπίν, το απόγευμα της Τρίτης, η Ζουλί ήταν ανήσυχη. «Νοιώθω πόνο στο στήθος» είπε στη μητέρα της. Όμως τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τεστ έδειχναν πως δεν έχει μολυνθεί από τον ιό.

Το ίδιο βράδυ, αυτή η διάγνωση ήρθε σε αντίθεση με το πρώτο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί την προηγούμενη ημέρα στο νοσοκομείο Λονζιμό στην Εσόν. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ που ήταν τελικά θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί.

«Δεν το πιστέψαμε. Είπαμε ότι κάνουν λάθος. Και γιατί βγήκαν τόσο αργά τα αποτελέσματα;» διερωτάται η μητέρα της Ζουλί.

Ξημερώματα Τετάρτης χτύπησε το τηλέφωνο: «Ελάτε γρήγορα». «Εκείνη την ώρα πανικοβλήθηκα. Κάποιες λέξεις σε κάνουν να καταλάβεις», λέει η μητέρα της 16χρονης Ζουλί.

Η άτυχη κοπέλα πέθανε λίγες ώρες αργότερα, θύμα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν μιας «εξαιρετικά σπάνιας» μορφής του κορωνοϊού στους νέους. Ένα δράμα που υπογραμμίζει την αναξιοπιστία των αποτελεσμάτων των τεστ ανίχνευσης, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Γιατί έκανε το τεστ τρεις φορές

Ο Ζεράρ Κιρτσέκ, γιατρός για έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Hôtel-Dieu στο Παρίσι, υπενθυμίζει ότι το τεστ είναι «πολύ συγκεκριμένο»: εάν αποδειχθεί θετικό, τότε κατά 98% ο ασθενής νοσεί από Covid- 19.

Από την άλλη πλευρά, η «αξιοπιστία » του τεστ, αν και δεν έχει ακόμη διεξαχθεί εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα, κυμαίνεται στο «60%».

«Στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Λιλ, οι γιατροί δεν διστάζουν να κάνουν πέντε έως και έξι τεστ στους ασθενείς όταν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μέχρι να αποδειχθεί θετικό το αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Γάλλος γιατρός. «Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο η νεαρή Ζουλί έκανε το τεστ τρεις φορές», προσθέτει.



Source link

You Might Also Like

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

Μπάιντεν: Ζήτησε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street που συνελήφθη στην Μόσχα

Εκλογές στην Τουρκία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ερντογάν

Βίντεο – σοκ: Ρώσος ηθοποιός έκοψε τις φλέβες του πάνω στη σκηνή – Είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό μου

Τουρκία – Μεράλ Ακσενέρ: Δεν γεννήθηκε ο άντρας που θα με τρομάξει – Ερντογάν, πιες λίγο χαμομηλάκι

Rodopinet.gr 28 Μαρτίου 2020
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article Στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό, μοναχός του Αγίου Όρους
Next Article Κορονοϊός – Πλανήτης σε πολιορκία: Γήπεδα, πάρκινγκ, εκθεσιακά κέντρα γίνονται νοσοκομεία
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?