Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία Κουρδικής οικογένειας στην Τουρκία

0
20


Σε Τουρκία και Ευρώπη πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία κουρδικής οικογένειας στην επαρχία Ικονίου της Τουρκίας.

Στις 30 Ιουλίου 2021, επτά μέλη μιας κουρδικής οικογένειας που ζούσαν στην περιοχή Μεράμ του Ικονίου, δολοφονήθηκαν άγρια ​​στο σπίτι τους από ρατσιστές γείτονές τους. Η οικογένεια Ντεντεογλού δεχόταν απειλές από τους εν λόγω γείτονες τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ είχαν δεχθεί και επίθεση τον περασμένο Μάιο, κατά την οποία ορισμένα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μετά την είδηση ​​του περιστατικού, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) πραγματοποίησε επείγουσα συνεδρίαση και εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου στην οποία ο συμπρόεδρος και βουλευτής του Μαρντίν, Μιτάτ Σαντσάρ, δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του κόμματος θα μεταβεί άμεσα στο Ικόνιο. Ο Σαντσάρ είπε ότι η κύρια ευθύνη για τη σφαγή ανήκει στην κυβέρνηση και κάλεσε τους ηγέτες όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των δημοκρατικών δυνάμεων της Τουρκίας να μεταβούν στο Ικόνιο.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ντιγιαρμπακίρ ξεκίνησε “Αγρυπνία για τη Δικαιοσύνη” έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων Tahir Elçi, για να διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή της κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.grSource link

Leave a reply