Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Search
Reading: Ιταλός γιατρός: Έτσι αυξάνονται τα κρούσματα παρά την σκληρή καραντίνα
Share
Aa

Rodopinet.gr

Ειδησεογραφικός Δικτυακός Τόπος της Κομοτηνής με καθημερινή ροή είδησεων ,ρεπορτάζ και νέα απο όλη την Ροδόπη και Θράκη.

Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΛΛΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ
Follow US
© 2023 - rodopinet.gr
Rodopinet.gr > Blog > ΚΟΣΜΟΣ > Ιταλός γιατρός: Έτσι αυξάνονται τα κρούσματα παρά την σκληρή καραντίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός γιατρός: Έτσι αυξάνονται τα κρούσματα παρά την σκληρή καραντίνα

Last updated: 30/03/2020 7:40
Rodopinet.gr
Share
SHARE



Τα μέτρα που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση για να τιθασεύσει την διασπορά του κορωνοϊού δεν φαίνεται ν’ αποδίδουν κι ίσως θα πρέπει να αλλάξει την στρατηγική της, ορίζοντας ειδικά κέντρα υποδοχής για να αποκοπούν τα ύποπτα κρούσματα από τις οικογένειές τους, υποστηρίζει διαπρεπής επιστήμονας της χώρας.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας Αντρέα Κρισάντι, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital υποστηρίζει πως τα νέα κρούσματα κατά πάσα πιθανότητα είναι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό μέσω της επαφής με μέλη της οικογένειάς τους στα σπίτια τους.

Ο ίδιος τόνισε πως αντί να καλούν οι αρχές τον κόσμο με ήπια συμπτώματα να αυτοπεριορίζεται στα σπίτια του, θα πρέπει απεναντίας να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής, ώστε να τους αποκόπτουν από την επαφή με την οικογένειά τους, όπως είχε γίνει και στην Κίνα, όπου η επιδημία είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

«Εάν κάποιος θέσει το ερώτημα, γιατί παρ’ όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη διαπιστώνουμε προσβολές, έχουν άραγε θέσει πρώτα το ερώτημα εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν κατ’ οίκον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους;» αναρωτήθηκε ο Κρισάντι. «Κατά την άποψή μας, η μετάδοση γίνεται στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κρισάντι είχε πρωτοστατήσει στο συντονισμό των μέτρων, με αιχμή του δόρατος τις πρωτογενείς διαγνώσεις , στην περιφέρεια του Βένετο στην αρχή της έξαρσης της επιδημίας στην Ιταλία, βοηθώντας στον εντοπισμό των κρουσμάτων με τρόπο αποτελεσματικότερο από εκείνον που ακολούθησε η Λομβαρδία–όπου ελέγχονταν μόνο τα κρούσματα με βαριά συμπτώματα και μόνο στα νοσοκομεία. Αποτέλεσμα είναι η Λομβαρδία να έχει 6.360 θανάτους, ενώ το Βένετο 392.

Πλέον, ο Κρισάντι υποστηρίζει πως μία παρόμοια προσέγγιση όπως αυτή που ακολούθησε το Βένετο θα πρέπει στο εξής να υιοθετήσει όλη η χώρα. « Χρειάζεται να είμαστε πιο επιθετικοί στην διάγνωση της ασθένειας σε ανθρώπους που νοσούν στο σπίτι», δηλώνει, προσθέτοντας «χρειάζεται να πάμε σπίτια τους, να τους ελέγξουμε, να εξετάσουμε και τους οικείους τους, τους φίλους και τους γείτονες και όλοι όσοι διαγνωσθούν θετικοί θα πρέπει να απομακρυνθούν, εάν νοιώθουν ακόμη καλά, σε κέντρα υποδοχής έξω από τις κατοικίες τους».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι είχε τονίσει το Σαββατοκύριακο πως ο ταχύς ρυθμός μετάδοσης και ο αριθμός των θανάτων δεν σημαίνει πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά: «δίχως τα μέτρα αυτά, θα βλέπαμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς και οι υπηρεσίες υγείας μας θα ήταν σε ακόμη πιο δραματική θέση».



Source link

You Might Also Like

Εκλογές στην Τουρκία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ερντογάν

Βίντεο – σοκ: Ρώσος ηθοποιός έκοψε τις φλέβες του πάνω στη σκηνή – Είναι υπεύθυνοι για τον θάνατό μου

Τουρκία – Μεράλ Ακσενέρ: Δεν γεννήθηκε ο άντρας που θα με τρομάξει – Ερντογάν, πιες λίγο χαμομηλάκι

Λευκός Οίκος: Οι Αμερικανοί πολίτες να φύγουν άμεσα από τη Ρωσία

Βραζιλία: Έθαψαν ζωντανή για εκδίκηση 36χρονη σε τάφο – Βρέθηκε 10 ώρες μετά

Rodopinet.gr 30 Μαρτίου 2020
Share this Article
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Previous Article ΠΟΥ: Τα τελευταία δεδομένα με την μετάδοση μέσω αέρος. Ποιες μάσκες είναι κατάλληλες
Next Article Χαρδαλιάς: Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό – Δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους
Ad image
Ad image
Ad image
Ad image
Rodopinet.gr

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μαλούσης
Επικοινωνία: 6947008011
Email: info@tvrodopi.gr / malousisg.g@gmail.com

Follow US

© 2023 - rodopinet.gr

Καλωσόρισες ξανά!

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας

Lost your password?