Δημήτρης Ινδαρές: Είμαστε όμηροι ενός πολέμου μετά το φιάσκο στο Κουκάκι

0
46Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι βρεθήκαμε όμηροι ενός πολέμου, ενός διχασμού, με αφορμή ένα επιχειρηματικό φιάσκο της αστυνομία» τόνισε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές κληθείς να σχολιάσει όλα όσα έγιναν στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

«Ηιστορία έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» ανέφερε ο ίδιος κάνοντας λόγο για μια «αδυσώπητη μάχη με τους αστυνομικούς».

«Αντί να πιάσουν ανθρώπους εκεί, δεν έπιασαν κανέναν και βρέθηκαν στο δικό μας σπίτι και όλη η έρευνα εκτονώθηκε στη σύλληψη και την κακοποίηση τη δική μου και των παιδιών μου» τόνισε ο κ. Ινδαρές.

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει ξαναζήσει μια τέτοια «μάχη» στο σπίτι του, καθώς είχε προηγηθεί άλλη επιχείρηση εκκένωσης της συγκεκριμένης κατάληψης. Σημείωσε δε ότι «οι αστυνομικοί ήξεραν και πού ήμασταν και όποιοι ήμασταν. Ξέρουν και την πίστη μας στη νομιμότητα».

Σχετικά με το βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τον ίδιο και τα παιδιά του στην ταράτσα του κτιρίου, τόνισε ότι αρχικά βγήκαν τα παιδιά του και ακολούθησε και εκείνος, προκειμένου να τα προστατέψει.

Τόνισε μάλιστα ότι υπήρχε ήδη ένταση όταν ο αστυνομικός χτύπησε το κουδούνι του. «Είχε κλιμακωθεί η επιχείρηση, ένας πόλεμος μαίνεται μπροστά στο σπίτι σου. Χτυπάει η πόρτα. Θα μπορούσα να κάνω το κορόιδο αλλά άνοιξα την πόρτα. Ήταν ένας αστυνομικός γεμάτος μπογιές. Και με ρωτάει αν ο φωταγωγός επικοινωνεί με το διπλανό διαμέρισμα. Και του είπα όχι. Ρώτησε εάν μπορεί να βρεθεί από την ταράτσα στο δίπλα σπίτι» εξήγησε και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί τροφοδοτούν περιττό μίσος για όσα έγιναν στο Κουκάκι. Οι καταληψίες εκτόξευσαν ότι υλικό είχαν κατά των αστυνομικών και συνέλαβαν εμάς».

Ο κ. Ινδαρές σημείωσε ότι είχε εκφράσει στο παρελθόν τη δυσφορία του για την κατάληψη δίπλα από το σπίτι του.

«Είναι πρωτοφανής η μοναξιά που αισθανόμαστε» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για τις μπογιές που ο ίδιος και τα παιδιά του είχαν πάνω τους εξήγησε: «Είχα πάνω μου χρώματα, αφού χωρίς να αντισταθώ ο αστυνομικός μου πατούσε το κεφάλι σαν καρύδι»! Ξεκαθάρισε δε ότι ουδέποτε προσπάθησε να πάρει το όπλο από τον αστυνομικό, όπως ειπώθηκε, ενώ στάθηκε στην αξία που θα είχε μια δημόσια συγγνώμη:

«Υπάρχει τεράστια ανάγκη για μια δημόσια συγνώμη, θα ήταν ένα νέο ήθος και ένα πολύ καλό προηγούμενο. Είναι μια ευκαιρία ένα ατυχές γεγονός να αποκαταστήσει κάποιες αξίες λογικής νομιμότητας. Θα ήταν μια επαναστατική πράξη από τους κυβερνώντες» κατέληξε.Source link

Leave a reply