Απάντηση Ρωσίας στoν Ζάεφ για Έλληνες επιχειρηματίες: Διαδίδει Ρωσοφοβία

0
104Σε ρήξη οδηγούνται και οι σχέσεις πΓΔΜ – Ρωσίας μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ότι Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν σχέσεις με τη Ρωσία ξοδεύουν χρήματα για την υποδαύλιση της βίας στην πΓΔΜ πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό το φθινόπωρο, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια αντέδρασε και σε ανακοίνωση της θεωρεί εικασίες τις δηλώσεις Ζάεφ, παρόμοιες με αυτές που πρόσφατα είχε εκφράσει και η Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.

«Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις αποτελούν εικασίες παρόμοιες με τους πρόσφατους ισχυρισμούς της Υπουργού Άμυνας, Radmila Sekerinska, που αποσκοπούν στη διάδοση της “Ρωσοφοβίας”, η οποία γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή από τους δυτικούς εταίρους της Μακεδονίας, ως ένα εργαλείο επίτευξης των δικών της εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών στόχων. Στο πλαίσιο αυτό, η ειλικρίνεια των προσπαθειών της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι αμφισβητήσιμη», αναφέρει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια.

Επιπλέον, ζητούν από τις Σκοπιανές Αρχές τη διερεύνηση των ισχυρισμών.

«Αναμένουμε ότι η πλευρά της Μακεδονίας μέσα στο νομικό πλαίσιο της χώρας και της διεθνούς πρακτικής θα διεξάγει λεπτομερή και αντικειμενική έρευνα των ισχυρισμών που αναφέρουν μέλη της Κυβέρνησης της και θα παρουσιάσουν στους πολίτες πραγματικά γεγονότα και όχι κατασκευασμένα» σημειώνεται χαρακτηριστικά..

Η Ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για «αντιπαραγωγικές και ανεύθυνες προσπάθειες» που έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες με μια «πλασματική ρωσική απειλή»..

 

 Meta.mkSource link

Leave a reply